BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Beatrix bij dansevenement Free to Move

Prinses Beatrix woont donderdagavond de dansvoorstelling Free To Move bij in het Zuiderstrandtheater in Den Haag. De opbrengst van de avond gaat naar het Prinses Beatrix Spierfonds, dat onderzoek naar de oorzaak, behandeling en genezing van spierziekten financiert.

De prinses, die sinds 1957 beschermvrouwe is van het naar haar vernoemde spierfonds, komt niet alleen kijken. Na de show spreekt prinses Beatrix met betrokkenen van het fonds en met jonge mensen met een spierziekte. Ook ontmoet ze enkele dansers.

De vierde editie van Free to Move staat in het teken van bewegen en bewogen worden. Dansen symboliseert de vrijheid van bewegen, een vrijheid die voor mensen met een spierziekte niet vanzelfsprekend is.

Bij de voorstelling komt de top van de Nederlandse moderne dans in actie. Deelnemende dansgezelschappen zijn onder andere Het Nationale Ballet, Nederlands Dans Theater, Scapino Ballet Rotterdam, Introdans, Codarts Rotterdam en Conny Janssen Danst.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: