BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Beatrix woont congres over mensenhandel bij

Prinses Beatrix heeft donderdagochtend in Nieuwspoort in Den Haag een congres bijgewoond ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van CoMensha.

Prinses Beatrix heeft tijdens het congres de publicatie Mensenhandel in Woord en Beeld in ontvangst genomen. Daarin staan dertig portretten van slachtoffers.

Het landelijk Coördinatiecentrum Mensenhandel staat tijdens het stil bij wat bereikt is en wat de uitdagingen zijn de komende tijd. CoMensha registreert de feiten over de aard en omvang van mensenhandel en brengt slachtoffers in beeld. De politie, marechaussee en Inspectie SZW, maar ook opvanginstellingen melden de slachtoffers van mensenhandel bij het centrum. Vervolgens coördineert CoMensha onder meer de eerste zorg en opvang voor slachtoffers.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: