BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Irene ontvangt haar eigen boek van Claudia de Breij

Prinses Irene heeft vrijdagmiddag in De Balie in Amsterdam uit handen van Claudia de Breij symbolisch het eerste exemplaar ontvangen van haar eigen boek 'Bergplaas'. Tot vreugde van Irene waren haar vier kinderen Carlos, Margarita, Jaime en Carolina bij de boekpresentatie aanwezig.

"Van ver en van wat minder ver", aldus prinses Irene, verwijzend naar de woonplaatsen Rome (Jaime) en Hongkong (Carolina). Beiden hadden hun moeder ook geholpen door het kritisch lezen van het manuscript. Irene had het niet makkelijk gevonden om op- en aanmerkingen te krijgen, zo liet ze in haar dankwoord doorschemeren. De bijdragen hadden tot "grote irritatie" geleid, maar waren zeer welkom geweest.

'Bergplaas' handelt over de boerderij en het 5000 hectare grote gebied daaromheen dat Irene eind jaren negentig kocht in de Karoo in Zuid-Afrika. De prinses beschrijft haar ervaringen, de uitdagingen en haar streven het ruige gebied weer echt natuur te laten zijn - zonder hekken en menselijk ingrijpen.

Irene verzorgde op Bergplaas ook retraites, maar heeft de dagelijkse leiding nu overgedragen, onder meer omdat ze dichter bij haar kleinkinderen wil zijn.

Claudia de Breij was persoonlijk bij het boek betrokken. Irene had haar gevraagd een voorwoord te schrijven. "Ik was verbaasd dat je wist dat we dezelfde manier van denken hebben", zei De Breij. Ze had het schrijven spannend gevonden, maar had het graag gedaan. "Omdat ik Irene bewonder".

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: