BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Margriet reikt eerste Nederlandse medaille uit in Rio

Prinses Margriet heeft donderdag op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro een bronzen medaille uitgereikt aan Alyda Norbruis. De baanwielrenster veroverde de plak op de individuele achtervolging in de klasse C1-2-3.

De plak van Norbruis is de eerste Nederlandse medaille op het sportevenement. Later op de avond pakte de zestienjarige zwemster Lisa Kruger de eerste gouden medialle voor Nederland op de 100 meter schoolslag in de klasse SB9.

Margriet woonde woensdagavond (lokale tijd) de openingsceremonie van de Paralympische Spelen bij en bezoekt de komende dagen wedstrijden en het Paralympisch Dorp. Ze blijft zes dagen in Rio. De prinses is lid van het erebestuur van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC).

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: