BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Victoria peettante van Alexander

De Zweedse kroonprinses Victoria krijgt er weer een petekind bij. Ze wordt peettante van prins Alexander, het zoontje van haar broer Carl Philip en zijn vrouw Sofia. De in april geboren Alexander wordt vrijdag gedoopt.

Het vier maanden oude prinsje krijgt vijf peetouders, maakte het Zweedse hof donderdag bekend. Ook Lina Frejd, de zus van prinses Sofia, en Wendy Larsson, een jeugdvriendin van Sofia, worden peettante. Alexander krijgt twee peetooms: Jan-Åke Hansson, een vriend van Carl Philip, en Victor Magnuson. Hij is de jongste zoon van prinses Christina en dus een neef van Carl Philip.

Alexander wordt het zeventiende petekind van kroonprinses Victoria, die ook peettante is van prinses Amalia. Amalia is niet de enige toekomstige koningin van wie Victoria meter is. Ook de Noorse prinses Ingrid Alexandra is haar petekind, evenals de Deense prins Christian.

Volgens het Zweedse blad Expressen werd koningin Máxima getipt als een van de peetouders van Alexander, maar zij is het dus niet geworden.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: