BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

William en Kate op traditionele wijze ontvangen in Bella Bella

De Britse prins William en zijn vrouw Catherine hebben maandag in Canada toch nog wat van het Great Bear Rainforest kunnen zien. Nadat een vlucht met een watervliegtuigje en een vaartocht werden afgelast vanwege het slechte weer, verkenden de hertog en hertogin van Cambridge het natuurgebied te voet.

William en Kate zouden het grootste gematigde regenwoud van de wereld vanuit de lucht bekijken en een vaartocht door de haven van het indiaanse dorp Bella Bella maken maar daar kon een streep doorheen toen de regen met bakken uit de lucht kwam. Toen het later wat opklaarde konden de twee alsnog naar buiten en werd een korte wandeling door het bos gemaakt.

Kort daarvoor woonden William en Kate een welkomstceremonie bij van de Heiltsuk-indianen. In een vrolijke bijeenkomst met folkloristische dansen werden ze als 'hemas' en 'umaks' verwelkomd, wat staat voor 'erfelijk leider' en 'vrouw met hoge rang'. De hertog en hertogin werden daarna overladen met cadeaus. Zo ontvingen ze uit respect een 'koninklijke staf' en kregen ze dekens en vesten omgehangen.

Ook voor de kinderen, die niet mee waren op de derde dag van het bezoek aan Canada, waren er presentjes: prins George kreeg een geschilderde trom en voor prinses Charlotte was er een pop.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: