BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Brieven en tekening koningin Wilhelmina op veiling

De brieven die koningin Wilhelmina de laatste jaren van haar leven schreef aan dominee J. Lissenberg worden op 1 november geveild door Vendu Notarishuis in Rotterdam.

Koningin Wilhelmina schrijft in haar brieven over religie en de 'universele kerk'. Het geloof was voor Wilhelmina van het grootste belang. Het veilinghuis biedt een pakje van ongeveer vijftien brieven aan, waarvan er ook een aantal zijn geschreven door haar particulier secretaris Thijs Booy.

Er wordt ook een gesigneerde tekening van een boom geveild die Wilhelmina ongeveer twee jaar voor haar dood maakte. Wilhelmina was een enthousiast amateurkunstenares en liet meer dan duizend schilderijen, pastels, tekeningen en schetsen van eigen hand na. In haar autobiografie 'Eenzaam maar niet alleen' beschrijft zij hoe ze door 'de Schepper geïnspireerd met tintelend genoegen' de penselen opneemt om te gaan schilderen.

De veilingstukken zijn ingebracht door een particulier.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: