BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Hertogin Kate in Nederland

De hertogin van Cambridge, bij velen beter bekend onder haar meisjesnaam Kate Middleton, is dinsdag in Nederland. De vrouw van de Britse prins William begint haar bezoek met een lunch met koning Willem-Alexander op Villa Eikenhorst in Wassenaar.

VIDEO Catherine bij Mauritshuis

FOTO Willem-Alexander verwelkomt Kate

Netherlands Britain Royals

Later vanmiddag praat ze op de Britse ambassade met mensen van het Trimbos Instituut, dat onderzoek doet naar geestelijke gezondheid en verslaving. Ook bezoekt ze Bouwkeet, een werkplaats in Rotterdam waar jongeren ambachtelijke vaardigheden kunnen leren onder toeziend oog van buurtbewoners.

Het bezoek aan Nederland is de eerste officiële reis van de hertogin zonder haar man.

Bron: ANP

TEKST bezoek Mauritshuis

Aankomst Kate bij Mauritshuis

Bezoek Mauritshuis
Na de lunch brengt 'duchess Kate' een bezoek aan het Mauritshuis in Den Haag. In het museum zijn topstukken te zien uit de kunstcollectie van de Britse koninklijke familie, waaronder werken van Gerard ter Borch, Gerrit Dou, Pieter de Hooch, Gabriël Metsu en Jan Steen. Hoogtepunt van de tentoonstelling uit de Royal Collection is 'De muziekles' van Johannes Vermeer. De hertogin is zelf opgeleid als kunsthistoricus.

FOTO Catherine bij Mauritshuis

Aankomst Kate bij Mauritshuis

Video van Elle