BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Willem-Alexander beloont talentvolle schilders

Koning Willem-Alexander heeft vrijdag de Koninklijke Prijzen van de Vrije Schilderkunst uitgereikt. Bart Kok, Mike Pratt, Tanja Ritterbex en Sam Salehi Samiee zijn dit jaar de winnaars van de aanmoedigingsprijzen.

De jonge kunstenaars kregen de prijs, die bestaat uit 6500 euro, in het Paleis op de Dam. Daar worden tot en met 15 november 24 van de 243 ingezonden kunstwerken tentoongesteld. Nadat Willem-Alexander de aanmoedigingsprijzen had uitgereikt, opende hij de expositie. De koning kreeg van de winnaars tekst en uitleg over hun werk.

De Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst is in 1871 ingesteld door koning Willem III. De koninginnen Emma, Wilhelmina, Juliana en Beatrix en koning Willem-Alexander hebben de traditie voortgezet.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: