BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Willem-Alexander reageert op overlijden Bhumibol

Koning Willem-Alexander is diep geraakt door het overlijden van de Thaise koning Bhumibol. De vorst is donderdag op 88-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Bangkok overleden. 'Met warmte denken mijn vrouw, mijn moeder en ik terug aan de ontmoetingen die wij met hem hadden.' schrijft de koning op de website van het koninklijk huis.

Bij het bericht op de website is een foto van het staatsbezoek aan Thailand in 2004 te zien.

'Met ontroering ontving ik het bericht van het overlijden van Koning Bhumibol Adulyadej van Thailand. Voor het Thaise volk was hij gedurende zijn lange regeerperiode van meer dan zeventig jaar een baken van stabiliteit, ook in woelige tijden. Steeds weer beklemtoonde hij de waarden van harmonie en vreedzame samenwerking. Met warmte denken mijn vrouw, mijn moeder en ik terug aan de ontmoetingen die wij met hem hadden. Onze gedachten gaan uit naar Koningin Sirikit en de andere leden van de Koninklijke Familie.'