BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Willem-Alexander speecht op brandweercongres

Koning Willem-Alexander heeft donderdag een speech gehouden bij de opening van het Landelijk Congres Brandweer Nederland in het Wilminktheater in Enschede. Aansluitend bracht hij een werkbezoek aan de Twente Safety Campus van Brandweer Twente.

Brandweer Nederland, alle brandweerkorpsen samen, bestaat dit jaar honderd jaar. Op het jaarlijks terugkerende Landelijk Congres Brandweer Nederland werd hier uitgebreid bij stilgestaan. Het werkbezoek aan de Twente Safety Campus stond in het teken van Veiligheid Denken, Doen en Beleven.

De koning woonde hier enkele demonstraties bij en sprak met experts over het trainen van veiligheidsprofessionals en het belang van samenwerking met bedrijven, het onderwijs, kennisinstituten en andere veiligheidspartners.

Bron: ANP
Foto: Blauw Bloed

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: