BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima bezoekt Dutch Design Week

Koningin Máxima heeft dinsdagmorgen in Eindhoven een werkbezoek gebracht aan Dutch Design Week. Die bestaat vijftien jaar en is uitgegroeid tot een evenement waaraan 2500 ontwerpers deelnemen en dat zo'n 275.000 bezoekers trekt.

Koningin Máxima, die ruim twee uur op visite kwam, had een ontmoeting met jonge en gevestigde ontwerpers en vertegenwoordigers van Dutch Design Week. Onderwerp van gesprek was de status van Dutch Design en de invloed die design heeft op het vervagen van scheidslijnen tussen kunst, cultuur, markt en samenleving.

Vervolgens bekeek de koningin verschillende exposities van ontwerpers, waaronder 'It's your World expo' waar duurzaamheidsvraagstukken aan de orde werden gesteld.

Werkbezoek Philips
Dinsdagmiddag bracht koningin Máxima een werkbezoek aan het Innovatie- en Productiecentrum van Philips in Best. Tijdens haar bezoek kreeg ze informatie over innovaties van Philips binnen de gezondheidszorg.

Máxima kreeg uitleg over mobiele monitoring van zwangere vrouwen in afgelegen gebieden. Verloskundigen kunnen via de smartphone data en echobeelden van de zwangerschap delen met specialisten bij grotere ziekenhuizen, die op afstand meekijken om complicaties te voorkomen.

Ook nam koningin Máxima een kijkje in een hybride operatiekamer. In een fabriekshal sprak zij met medewerkers over de röntgenapparatuur die zij voor digitale beeldgestuurde operaties produceren.

Philips kreeg in mei de Koning Willem I Prijs 2016 in de categorie grootbedrijf. Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting.

Bron: ANP

Dutch Design Week heeft dit jaar als thema The Making of, waarbij makers en het maakproces aandacht krijgen. Getoond wordt hoe producten worden gemaakt en tot stand komen.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: