BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koninklijke tassen in het tassenmuseum

Eeuwenlang bepaalden koningshuizen de mode. Tassen gedragen door royals werden soms zelfs iconisch, zoals de Kelly-bag gedragen door Prinses Grace. Nog steeds spreken stijlvolle outfits en accessoires van vorsten en koninginnen tot de verbeelding. Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam pakt uit met een tentoonstelling over spraakmakende tassen van Europese koningshuizen. ‘Royal Bags’ met tassen van koningin Elisabeth, keizerin Sisi, Grace Kelly en natuurlijk ons eigen koningshuis.

Koningin Máxima selecteerde zelf speciaal voor deze tentoonstelling drie tassen uit de collectie van voormalig koningin Juliana. Ook Queen Elizabeth heeft voor de tentoonstelling een aantal tassen uit haar privé collectie verzameld.

De 'tassentaal' van Elizabeth

Als koningin Elizabeth iets  duidelijk wil maken aan de hofdames gebruikt zij 'tassentaal'. Wat bedoelt de koningin bijvoorbeeld als ze haar tas op de grond zet? Bekijk de video!

Meer zaterdag 8 oktober in Blauw Bloed!

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook