BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Mathilde op stap met koningin Rania

De Belgische koningin Mathilde is dinsdag op de tweede dag van haar humanitaire werkbezoek aan Jordanië op stap gegaan met koningin Rania. Samen bezochten ze in Amman de showroom van de Jordan River Foundation.

Jordan River Foundation staat onder bescherming van koningin Rania en houdt zich onder meer bezig met de strijd tegen kindermishandeling en sociaal-economische hulp aan vrouwen. Die kunnen daar allerlei vakken leren en talenten ontwikkelen.

Koningin Rania arriveerde even voor haar Belgische gast bij de stichting. Ze bestuurde haar Tesla zelf en wachtte daarna op Mathilde met wie ze maandagavond in Beit Al Urdun al had gedineerd. Rania wist kennelijk ook dat Mathilde's oudste dochter prinses Elisabeth dinsdag jarig is. Mathilde kreeg onder meer een sjaal mee als cadeau voor de vijftienjarige.

Samen met Rania maakte Mathilde een rondgang door het gebouw van de stichting en zag de resultaten van de verschillende handvaardigheden van de Jordaanse vrouwen, zoals gevlochten manden, kalligrafie en kledingstukken.

Dag 1

Vluchtelingen
Koningin Mathilde bracht maandag een werkbezoek aan het grote Al Za'atari vluchtelingenkamp in Jordanië. In het in 2012 gestichte Za'atari wonen zo'n 85.000 Syrische vluchtelingen. Het is het grootste vluchtelingenkamp in Jordanië en is steeds meer op een permanente nederzetting gaan lijken.

Van daaruit ging de koningin ook naar het Makani centrum van Unicef in Mafraq, waar ze extra aandacht besteedde aan schoolgaande vluchtelingenkinderen. De koningin rondde haar veldbezoek af met een huisbezoek aan een vluchtelingenfamilie in de woning van Abeer Masalmeh, waar ze de persoonlijke situatie van het gezin besprak.