BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Máxima bij opening Europees verpleegkundig congres

Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag de opening van het Europees verpleegkundig congres over de zorg voor ouderen bijgewoond. Ze was daar als stand-in van prinses Beatrix, die moest afzeggen vanwege haar knie-operatie. De koningin kwam in het zwart met een opvallend grote hoed.

Bij het congres in Rotterdam staat de vraag centraal wat goede verpleegkundige zorg is en hoe verpleegkundigen eraan kunnen bijdragen dat ouderen deze zorg ook daadwerkelijk krijgen. Máxima nam de tijd om met betrokkenen te spreken en zag ook nog kans om de handen van enkele Oranjefans te schudden die buiten op haar stonden te wachten.

Met prinses Beatrix gaat het ondertussen de goede kant op. Ze werd maandag uit het ziekenhuis ontslagen en revalideert nu thuis verder op kasteel Drakensteyn. Bij de prinses werd zaterdag een prothese aangebracht in haar rechterknie.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: