BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Máxima wil armoede de wereld uit helpen

Koningin Máxima heeft in Washington nogmaals benadrukt hoe belangrijk toegang tot de financiële sector is in het bestrijden van armoede en het terugdringen van ongelijkheid in de wereld. De koningin sprak vrijdag tijdens een bijeenkomst rond de jaarvergaderingen van het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank.

Bankrekeningen, verzekeringen, kredieten en eenvoudige betaalmogelijkheden kunnen een enorm verschil maken voor mensen die nu geen toegang hebben tot de financiële sector, benadrukte de koningin. "Wie kan sparen, kan meer investeren en zijn inkomen verhogen. Verzekeringen kunnen ervoor zorgen dat mensen niet alleen uit armoede ontsnappen, maar er ook niet in terugvallen.'"

Kleine boeren
Sinds 2011 hebben wereldwijd zo'n 700 miljoen mensen toegang gekregen tot financiële diensten, stelde Máxima. "Maar er zijn er 2 miljard over die we nog moeten bereiken", voegde ze daaraan toe. Daarbij moeten inspanningen zich volgens haar vooral richten op kleine boeren en andere ondernemers en op vrouwen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: