BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

PETA boos over poseren in zeehondenbont

Het Deense kroonprinselijk paar ligt weer onder vuur van PETA, de militante actiegroep die strijdt voor een ethische behandeling van dieren. Aanleiding is de postzegel die Groenland volgende maand uitbrengt ter gelegenheid van het koperen huwelijk van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary. Daarop staat het gezin afgebeeld in traditionele Groenlandse kleding - inclusief schoeisel gemaakt met zeehondenbont.

Volgens Sascha Camilli, de Europese woordvoerder van PETA, was de kledingkeuze allesbehalve feestelijk en volstrekt ongepast. "Hoe kun je voor een koperen bruiloft de familie kleding laten aandoen gemaakt van de huiden van dieren die zijn afgeslacht", aldus Camilli.

Ze vindt dat de Denen nieuwe tradities moeten beginnen, waarbij kleding gemaakt van dierenhuiden en bont in de ban wordt gedaan. Mary kreeg in september ook al de wind van voren van PETA toen ze bij een bezoek aan Groenland een jas droeg van zeehondenhuid, ontworpen door een Groenlandse couturier.

De Deense koninklijke familie echter houdt vast aan de gebruiken van de inheemse bevolking van het autonome Groenland, waar de jacht op zeehonden niet is verboden.

Bron: ANP

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: