BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Poll: De Zweedse koninklijke trouwjurken

Vanaf dinsdag 18 oktober kan men de Zweedse koninklijke bruidsjurken van koningin Silvia, kroonprinses Victoria, prinses Madeleine en prinses Sofia bewonderen op het Koninklijke Slot in Stockholm. Welke japon is het mooist?

Het is helaas niet meer mogelijk om je stem uit te brengen, maar je kunt hieronder nog wel de vier verschillende bruidsjaponnen bekijken.

Koningin Silvia
Silvia trouwt op 19 juni 1976 met de jonge Zweedse koning Carl Gustaf XVI. De jurk die zij draagt is van modehuis Dior.

Kroonprinses Victoria
vierendertig jaar later, op 19 juni 2010, trouwt kroonprinses Victoria met Daniel. De parelwitte japon is ontworpen door de Zweedse couturier Pär Engsheden. Victoria draagt de sluier die haar moeder in 1976 heeft gedragen.

Prinses Madeleine
Op 8 juni 2013 trouwt prinses Madeleine met de Amerikaanse Christopher O’Neill. Zij kiest voor een japon van het Italiaanse modehuis Valentino.

Prinses Sofia
Op 13 juni 2015 trouwt Sofia met prins Carl Philip. Ze draagt een jurk van de Zweedse ontwerper Ida Sjöstedt.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: