BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Premier Rutte wil niet tornen aan toelage Amalia

Premier Mark Rutte staat volledig achter de toelage die prinses Amalia op haar achttiende gaat krijgen. Hij noemde het "populisme" dat Tweede Kamerleden de hoogte van het bedrag ter discussie stellen.

Rutte wees erop dat de volledige Tweede Kamer acht jaar geleden heeft ingestemd met de vergoeding. Ook wees hij erop dat Amalia vanaf haar achttiende "fulltime" de volgende koningin van Nederland is en dat ze nooit een andere baan kan krijgen.

Prinses Amalia krijgt als ze achttien jaar wordt een toelage van 250.000 euro per jaar, plus 1,2 miljoen euro voor privépersoneel en onkosten. Dat vindt een deel van de Tweede Kamer, waaronder regeringspartij PvdA, te veel.

Reactie koning
De begroting van het Koninklijk Huis was donderdag in de Tweede Kamer onderwerp van debat. Koning Willem-Alexander wil de discussie over het vermeende belastingvoordeel dat hij zou genieten houden waar het thuishoort: in het parlement. Dat zei hij donderdag tijdens het streekbezoek aan Twente tegen de verzamelde pers. De koning wilde niet verder ingaan op de kwestie.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: