BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Beatrix bij opening Nationaal Schoolontbijt

Prinses Beatrix is als beschermvrouwe van Jantje Beton aanwezig bij de aftrap van het Nationaal Schoolontbijt op maandag 7 november in de Hortus botanicus in Leiden.

Ieder jaar kiest het Nationaal Schoolontbijt een goed doel dat een donatie ontvangt: dit jaar is dat Jantje Beton. Prinses Beatrix woont de officiële opening van het Nationaal Schoolontbijt bij waar scholieren van een Leidse basisschool samen ontbijten in de Hortus botanicus. Na het ontbijt kunnen de kinderen spelen in de Hortus botanicus. Tijdens het Nationaal Schoolontbijt krijgen ruim 520.000 kinderen op meer dan 2.700 basisscholen les over gezond ontbijten. Voor het ontbijt zijn pakketten samengesteld die voldoen aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Het Nationaal Schoolontbijt wordt dit jaar voor de 14e keer georganiseerd.

De stichting Jantje Beton komt op voor het recht van alle kinderen in Nederland om dagelijks vrij en avontuurlijk buitenspelen en bewegen mogelijk te maken. Prinses Beatrix is sinds 1980 beschermvrouwe van deze stichting.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: