BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Zes journalisten voor rechter om topless foto's Kate

Zes Franse journalisten die betrokken waren bij het maken en publiceren van naaktfoto's van hertogin Catherine moeten volgend jaar voor de rechtbank verschijnen. Dat schrijven Franse media woensdag.

De foto's werden in 2012 met een telelens gemaakt toen Kate met haar man prins William op vakantie was in de Franse regio Luberon. De twee waren toen in de tuin van een privévertrek aan het zonnebaden. Foto's waarop de hertogin zonder topje stond, werden gepubliceerd door Closer. Daarna volgden vele andere media. William en Kate klaagden het blad vervolgens aan.

De zes journalisten worden beschuldigd van het schenden van de privacywetgeving. Het gaat om onder meer eindredacteuren van de Franse regionale krant La Provence, het blad Closer Magazine en uitgeverij Arnoldo Mondadori Editore.

Wanneer het proces precies begint, is nog niet bekend.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: