BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Zweeds koningspaar op staatsbezoek in Duitsland

Koning Carl Gustaf en zijn vrouw Silvia zijn woensdag begonnen aan hun staatsbezoek aan Duitsland. Op de luchthaven Berlin-Tegel werd het koningspaar met 21 saluutschoten welkom geheten in het geboorteland van koningin Silvia.

Bij slot Bellevue werd het Zweedse koningspaar ontvangen door bondspresident Joachim Gauck en zijn partner Daniela Schadt. In de ambtswoning van de bondspresident kreeg het koninklijk paar een receptieceremonie en tekenden Carl Gustaf en Silvia het gastenboek van slot Bellevue. Nadien vond een gesprek plaats waarbij ook de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken en de Zweedse ambassadeur aanschoven.

Brandenburger Tor

Carl Gustaf en Silvia troffen de burgemeester van Berlijn woensdagmiddag bij de Brandenburger Tor. Daarna stond ook een bezoek aan het parlement en een ontmoeting met bondskanselier Angela Merkel op de agenda. Woensdagavond vond een staatsbanket plaats in slot Bellevue.

Staatsbanket

Het Zweeds koningspaar reist vier dagen door Duitsland. Na Berlijn zijn de steden Hamburg, Wittenberg en Leipzig aan de beurt. Doel van het staatsbezoek is het verder versterken van de nauwe politieke, culturele en economische banden tussen Duitsland en Zweden.

Bron: ANP
Foto's: ANP / Kungahuset.se

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: