BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Albert viert nationale feestdag met familie

De vorstelijke familie van Monaco heeft zaterdag de nationale feestdag gevierd. De dag begon in de kathedraal met een Te Deum, een katholieke dankdienst. Vervolgens reikte prins Albert II in het paleis lintjes uit en inspecteerde hij de erewacht.

Aansluitend verscheen Albert met zijn gezin, vrouw Charlène en de tweeling Jacques en Gabriella, op het balkon om de bevolking te begroeten.

Jacques en Gabriella worden in december twee jaar oud. Vorig jaar waren ze ook van de partij op de nationale feestdag. Het was de derde keer dat ze op het balkon boven de eredeur van het paleis waren te zien. De tweeling werd op 7 januari 2015 voor het eerst door hun ouders aan het volk getoond.

Monaco staat elk jaar op 19 november stil bij de feestdag van de heilige Rainier, naar wie de vader van prins Albert II is vernoemd. Bij zijn troonsbestijging in 2005 besloot Albert die datum te behouden als nationale feestdag als eerbetoon aan zijn vader.

Bron: ANP