BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Beatrix en Silvia bewonderen Sixtijnse kapel in Rome

Prinses Beatrix was woensdagavond in Vaticaanstad te gast bij de opening van de tentoonstelling 'Rembrandt at the Vatican'. Koningin Silvia van Zweden opende de expositie met een toespraak.

De tentoonstelling omvat 55 etsen uit het Zweedse Zorn Museum en het schilderij 'Tronie van een oude man met tulband' uit de Nederlandse Kremer-collectie. Het is voor het eerst dat werken van Rembrandt in de Vaticaanse Musea te zien zijn.

Sixtijnse kapel
Prinses Beatrix en koningin Silvia brachten ook een bezoekje aan de Sixtijnse kapel met de prachtige muur- en plafondschilderingen van Michelangelo. Prins Jaime, die ambassadeur bij de Heilige Stoel voor het Koninkrijk der Nederlanden is, maakte deel uit van het gezelschap.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: