BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Belgisch koningspaar bedankt met galaconcert

Het Belgische koningspaar heeft koning Willem-Alexander en koningin Máxima een galaconcert en diner aangeboden uit dankbaarheid voor de gastvrijheid bij het staatsbezoek aan Nederland.

In het Muziektheater aan 't IJ traden dinsdagavond het Nationaal Orkest van België, Ozark Henry en zangers van de muziekacademie van de Munt op. Naast beide koningsparen waren ook prinses Beatrix, prinses Margriet, prins Constantijn en prinses Laurentien aanwezig aan het IJ. Pieter van Vollenhoven moest verstek laten gaan.

'Koningin Beatrix'

De binnenkomst van prinses Beatrix zorgde voor enige hilariteit, zowel bij de oud-vorstin als bij de aanwezigen in de zaal. Toen zij haar entree maakte, kondigde de spreekstalmeester net de 'koning en koningin der Nederlanden aan'. Beatrix hoorde dat ook en maakte een handgebaar als om te zeggen 'ik ben geen koningin meer'.

Mathilde in Taminiau

Koningin Mathilde kiest voor een zeer verrassende japon op dinsdagavond. De Belgische koningin draagt een japon van de hand van de Nederlandse couturier Jan Taminiau. Deze ontwerper maakte onder andere de inhuldigingsjurk van koningin Máxima. Het is de eerste keer dat Mathilde een japon van Taminiau draagt.

De groene japon die koningin Máxima draagt dinsdagavond is van modehuis Valentino. Ze heeft de jurk al drie maal eerder gedragen.

Bron: ANP