BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Bijzondere expositie over stijl van Diana

Kensington Palace wijdt in 2017 een tentoonstelling aan de stijl van prinses Diana. Het is volgend jaar twintig jaar geleden dat de moeder van prins William en prins Harry overleed.

De nieuwe tentoonstelling laat de evolutie zien van Diana's kledingkeuze. Ze droeg tijdens haar eerste publieke optredens ingetogen outfits, waarna ze een stijl ontwikkelde die volgens de samenstellers van de tentoonstelling meer glamour, elegantie en vertrouwen uitstraalde.

Een van de jurken die op de tentoonstelling is te zien, is de avondjapon van Victor Edelstein die Diana in 1985 droeg tijdens een diner in het Witte Huis in Washington. In deze jurk danste ze met John Travolta. Het is nog steeds het meest waardevolle stuk uit Diana’s garderobe. De fluwelen jurk werd in 2013 geveild voor 240.000 pond, omgerekend 298.000 euro.

De expositie Diana: Her Fashion Story opent op 24 februari de deuren.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: