BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Elizabeth leeft mee met slachtoffers aardbeving

De Britse koningin Elizabeth en haar man prins Philip leven intens mee met de slachtoffers van de aardbeving in Nieuw-Zeeland. Dit schrijft de Britse vorstin dinsdag in een boodschap aan de gouverneur-generaal van Nieuw-Zeeland.

"Prins Philip en ik zijn geschokt door het nieuws over de hevige aardbevingen'', introduceert de koningin haar condoleances. ''Ik betuig mijn deelneming aan de nabestaanden van de dodelijke slachtoffers en aan de mensen van wie de huizen en bedrijven zijn getroffen. Onze gedachten zijn bij jullie."

Elizabeth bezocht Nieuw-Zeeland in 1995. Ze maakte onder meer een ritje in de historische Christchurch Tram. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zaten exact een week geleden in dezelfde toeristische tram tijdens het staatsbezoek dat ze aan Nieuw-Zeeland brachten.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: