BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Foto's: Vele Oranjes bij staatsbanket

De eerste dag van het Belgische staatsbezoek wordt maandagavond afgesloten met een staatsbanket in het Koninklijk Paleis in Amsterdam. Naast het koningspaar zijn ook prinses Beatrix, prinses Margriet, Pieter van Vollenhoven, prins Constantijn en prinses Laurentien aanwezig.

De jurken

Op de avond van het staatsbanket kiest de koningin voor een japon van Jan Taminiau. Deze heeft zij eerder gedragen op de vooravond van het huwelijk van de Luxemburgse erfgroothertog Guillaume. Daarbij draagt koningin Máxima de robijnen Mellerio tiara en collier van de Franse juwelier Mellerio.

Koningin Mahtilde draagt een japon van de Belgische ontwerper Pierre Gauthier.