BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Harry en Philip herdenken oorlogsslachtoffers

Prins Harry en zijn grootvader prins Philip hebben donderdag een ceremonie bijgewoond om oorlogsslachtoffers te herdenken. Onder grote publieke belangstelling bracht het tweetal een bezoek aan het zogenoemde Field of Remembrance bij Westminster Abbey in Londen.

Tijdens de jaarlijkse dodenherdenking plaatsten de 32-jarige prins en de hertog van Edinburgh (95) beiden een klein houten kruis in een groot kruis van klaprozen, poppies genaamd, waarmee Groot-Brittannië sinds de Eerste Wereldoorlog oorlogsslachtoffer herdenkt. Daarna namen ze twee minuten stilte in acht, zoals de traditie sinds 1928 voorschrijft.

Prins Philip en zijn kleinzoon namen daarna de tijd om stil te staan bij een aantal van de 60.000 kruizen ter nagedachtenis aan oorlogsslachtoffers. Ook maakten ze een praatje met een aantal veteranen en hun familieleden. Zo sprak Harry met de achtjarige Harrison die de prins de medailles van zijn in Afghanistan omgekomen oom toonde.

Voor prins Harry was het zijn eerste openbare optreden sinds bevestigd werd dat hij een relatie heeft met de Amerikaanse actrice Meghan Markle.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: