BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning brengt verrassingsbezoek aan Almere

Koning Willem-Alexander heeft donderdagochtend een verrassingsbezoek gebracht aan Almere. Op uitnodiging van burgemeester Franc Weerwind bezocht hij openbare scholengemeenschap Echnaton, Stedenwijk-Noord en de nieuwste wijken Oosterwold en Nobelhorst. Met docenten, leerlingen en bewoners sprak hij over de manier waarop mensen met verschillende achtergronden op school en in de buurt met elkaar samenleven.

Op scholengemeenschap Echnaton, de eerste stop van het bezoek, sprak de koning onder anderen met leerlingen over het thema 'altijd online zijn' en over hoe zij school ervaren en of ze zich er thuis voelen.

In buurtcentrum de Wijkhoek, in Stedenwijk-Noord ontmoette Willem-Alexander actieve buurtbewoners en vrijwilligers. Zij zetten zich dagelijks in om de leefbaarheid in de wijk te verbeteren en om bewoners samen te brengen. De koning maakte tevens een wandeling in de buurt en sloeg daarbij de lokale kringloopwinkel niet over.

Willem-Alexander vervolgde zijn werkbezoek in Oosterwold, een nieuw woonconcept in Almere waarbij de bewoners hun buurt zelf inrichten. De koning ontmoette daar de eerste bewoners, die hem enthousiast vertelden over hun ervaringen.

Koning Willem-Alexander eindigde zijn werkbezoek in Nobelhorst, één van de nieuwste wijken van Almere die ruimte biedt aan woon-/werkhuizen, diverse voorzieningen en ondernemers. In de Buurtschuur sprak hij met nieuwe en oude bewoners, waaronder enkele bewoners 'pioniers' van het eerste uur.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: