BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning opent Joint Inspection Center op Schiphol

Koning Willem-Alexander heeft dinsdagmiddag het Joint Inspection Center (JIC) op Schiphol geopend. Ook ging hij langs bij medewerkers van de douane.

Het JIC moet zorgen voor een veiligere en snellere vrachtafhandeling. Dit gebeurt door verschillende handhavers en inspectiediensten samen te laten werken aan controles van luchtvracht. Het programma is een initiatief van de Douane, Amsterdam Airport Schiphol, KLM Cargo en Air Cargo Netherlands.

De koning kreeg een rondleiding door het JIC, waar logistiek en handhaving fysiek bij elkaar komen. Willem-Alexander bekeek onder meer de expeditievloer, een scanhal, opslag- en onderzoeksruimten, garages voor scanvoertuigen en een opleidingscentrum.

Voorafgaand aan de opening van het JIC ontmoette de koning ook een aantal medewerkers van de douane.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: