BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Willem-Alexander brengt bezoek aan COC Nederland

Koning Willem-Alexander brengt op dinsdag 22 november een bezoek aan COC Nederland in Amsterdam. De belangenorganisatie voor lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (LHBT's) viert dan haar zeventigjarig jubileum.

Het bezoek van de koning staat in het teken van de organisatie en van de LHBT-gemeenschap zelf, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Koning Willem-Alexander spreekt met LHBT's uit diverse groepen waar acceptatie vaak nog achterblijft. Ook gaat hij in gesprek met jongeren, ouderen en LHBT's met een biculturele - of religieuze achtergrond over hun ervaringen en spreekt hij vrijwilligers en medewerkers van COC Nederland en de twintig regionale COC-verenigingen.

Het COC zet zich sinds 1946 in voor gelijke rechten en sociale acceptatie voor LHBT's in Nederland en het buitenland. Het is de oudste nog bestaande LHBT-organisatie ter wereld.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: