BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima draagt mantel van Beatrix

Van maandag 28 tot woensdag 30 november brengen koning Filip en koningin Mathilde van België een staatsbezoek aan Nederland. De koninginnen Máxima en Mathilde hebben op de eerste dag beide gekozen voor mode uit eigen land.

Koningin Mathilde

Koningin Mathilde draagt maandag een lichtgrijze jurk en mantel van modehuis Natan. De ontwerper Edouard Vermeulen is een favoriet van zowel Mathilde als Máxima. De hoed van de koningin van België is van Fabienne Delvigne.

Koningin Máxima

Koningin Máxima kiest voor een japon van één van haar favoriete couturiers: Claes Iversen. De koningin droeg eerder mode van deze Deens-Nederlandse ontwerper op Prinsjesdag en tijdens het staatsbezoek aan Frankrijk.

Prinses Beatrix

Koningin Máxima kiest maandag voor een zeer bijzondere mantel. Het bruine kledingstuk is van haar schoonmoeder Beatrix geweest. Zij droeg deze op Koninginnedag 2000 in Katwijk. Koningin Máxima heeft de mantel wel iets laten vermaken. Zo is de sluiting bijvoorbeeld anders.

Bron: Josine Droogendijk - modekoninginmaxima.nl

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: