BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima past outfit aan op event

De derde dag van het staatsbezoek aan Australië staat in het teken van herdenkingen. Koningin Máxima kiest overdag voor een gepaste outfit van haar favoriete ontwerpers Natan en Delvigne.

De kanten jurk is wederom een ontwerp van Edouard Vermeulen van het modehuis Natan. De rood/oranje japon past precies bij de rode poppy ofwel klaproos, die in het Brits Gemenebest symbool staat voor alle gevallen soldaten. Zowel de koningin als de koning dragen een 'poppy' tijdens de verschillende ceremonies.

Een zonnig hoedje
Het bijpassende hoedje is, uiteraard, van hoedenmaakster Fabienne Delvigne. Máxima droeg dit hoedje al eens eerder tijdens een zonnig bezoek in 2011 aan Curaçao.

Citrien juwelen
Al sinds 2003 draagt Máxima graag juwelen gemaakt van citrien, merkt modeblogger Josine Droogendijk op. De citrien oorhangers, armband, en ring konden niet ontbreken tijdens dit staatsbezoek.  

De avondjurk
Koningin Máxima ziet er tijdens het avondprogramma in het Sydney Opera House prachtig uit in haar blauwe avondrok van Natan met groene top.

De top is nieuw, maar de rok hebben we eerder gezien bij de dankbetuiging aan prinses Beatrix in 2014.

Een collier uit de koninklijke collectie
Koningin Máxima schittert tijdens het concert met een collier van smaragd uit de koninklijke collectie. De set met smaragden komt uit de tijd van Wilhelmina van Pruisen en is via koning Willem I binnen de familie Oranje-Nassau gebleven. Deze historische set bestond destijds uit 33 smaragden, die de basis vormen voor de nieuwe set die Emma in 1889 voor haar dochter prinses Wilhelmina liet maken.

Máxima droeg dit collier met de cabochon geslepen smaragd al eens eerder tijdens een staatsbezoek aan China in 2015.

Bron: modekoninginmaxima.nl
Foto's: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: