BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningspaar biedt feestelijk concert aan in Sydney

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben, als dank aan de Australische gouverneur-generaal Sir Peter Cosgrove voor de gastvrijheid, een feestelijk concert aangeboden in het wereldberoemde Sydney Opera House.

De broers Lucas en Arthur Jussen traden woensdagavond op met het Sydney Symphony Orchestra. Het concert, met werken van onder andere Mozart en Prokofjev, werd beloond met een stormachtig applaus. Een gemengd Australisch en Nederlands publiek toonde zich wild enthousiast over het pianospel van de broers Jussen. De Australische gouverneur-generaal Sir Peter Cosgrove en zijn echtgenote werden in de zaal geflankeerd door de koning en koningin.

Iconisch gebouw
Het concert werd vooraf gegaan door een filmpje met astronaut André Kuipers, die vertelde over de Nederlandse 'ontdekking' van Australië vierhonderd jaar geleden. Het was de eerste keer sinds zijn aantreden in 2013 dat koning Willem-Alexander voor de zogenoemde 'contraprestatie' uitpakte met zo'n groot concert in zo'n grote zaal en zo'n iconisch gebouw.

Het staatsbezoek wordt donderdag vervolgd in Sydney en vrijdag afgesloten in Brisbane.

Bron: ANP