BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningspaar Jordanië brengt staatsbezoek aan Australië

Koning Abdullah II van Jordanië en zijn vrouw koningin Rania zijn woensdag begonnen aan hun staatsbezoek aan Australië. In Canberra werden de twee ontvangen door gouverneur-generaal Peter Cosgrove, die het koningspaar uitnodigde. In de residentie van de gouverneur werden ze officieel welkom geheten.

Abdullah en Rania bezochten op hun eerste dag ook het Australische nationale oorlogsmonument. Daar liep het paar langs de eregalerij met alle namen van bij krijgshandelingen gesneuvelde Australiërs. Net als koning Willem-Alexander en koningin Máxima eerder deze maand deden tijdens hun staatsbezoek aan Australië, plaatsten ze een klaproos in de zogeheten 'roll of honour'.

Het Jordaanse koningspaar gaat later ook naar Sydney en heeft een ontmoeting met premier Malcolm Turnbull. Daarna staat tevens een staatsbezoek aan Nieuw-Zeeland op het programma. Daar treffen de koning en koningin onder anderen gouverneur-generaal Patsy Reddy en premier John Key.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: