BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Kroonprins Frederik herstelt goed na ongeluk

Het gaat weer goed met de Deense kroonprins Frederik. Een paar weken geleden raakte hij geblesseerd bij een ongelukje op een trampoline. Maar hij is alweer volop aan het werk.

Tijdens een bezoekje aan een gymzaal ging het mis met de 48-jarige Frederik. Bij het trampolinespringen kwam hij verkeerd neer en brak hij een nekwervel. Sindsdien loopt hij rond met een nekkraag, die hij af en toe verbergt onder een sjaal.

De kroonprins vertelde aan het Deense magazine Billed-Bladet dat hij het heerlijk vindt om weer wat te kunnen doen. "Het is heel vervelend als je je niet mag bewegen", zei hij. Maar elk nadeel heeft ook z'n voordeel. "Mijn ziekteverlof viel gelijk met de herfstvakantie van de kinderen, dus konden we veel gezellige dingen doen." Volgens de kroonprins kreeg hij veel steun van zijn vrouw en kinderen.

Vorige week was Frederik in Lausanne. In de Zwitserse stad sprak hij over de Jeugd Olympische Spelen. De Deense kroonprins is namelijk lid van het Internationaal Olympisch Comité. Dinsdag was hij in Kopenhagen bij de uitreiking van een literaire prijs.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: