BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Beatrix bezoekt expositie Scheepvaartmuseum

Prinses Beatrix heeft in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam de tentoonstelling 'Drijfveer - 100 jaar verzamelen' bezocht. De prinses kreeg van conservator Sarah Bosmans uitleg bij diverse stukken uit de eigen collectie van het museum.

De expositie toont diverse objecten uit de geschiedenis van het museum, zoals een brief van Michiel de Ruyter, schilderijen en een globe uit 1613.

De rondleiding volgde op het Museumsymposium, ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Vereeniging Nederlandsch Historisch Scheepvaart Museum. De prinses is beschermvrouwe van de vereniging. Het symposium ging in op de betekenis van maritieme collecties in het heden en de toekomst.

Vereeniging Nederlandsch Historisch Scheepvaart Museum werd in 1916 opgericht door een aantal vermogende Amsterdammers. Het doel was een breed publiek te laten kennismaken met de Nederlandse maritieme geschiedenis. Het Scheepvaartmuseum, dat uit dit initiatief voortvloeide, beheert tegenwoordig zo'n 400.000 objecten.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: