BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Beatrix bij opening Rembrandt-tentoonstelling in Vaticaan

Prinses Beatrix is op woensdagavond 23 november bij de opening van een Rembrandt-tentoonstelling in het Vaticaan. Het is voor het eerst dat werken van de Nederlandse schilder in de Vaticaanse Musea te zien zijn.

De expositie 'Rembrandt at the Vatican: Images from Heaven and Earth' wordt geopend door koningin Silvia van Zweden. De tentoonstelling omvat vijfenvijftig etsen uit het Zweedse Zorn Museum en het schilderij 'Tronie van een oude man met tulband' uit de Nederlandse Kremer-collectie.

'Rembrandt at the Vatican' vindt plaats in het kader van vijfhonderd jaar Reformatie en de relatie tussen katholieken en protestanten. Rembrandt was protestants, net als zijn vader, zijn moeder was katholiek. In zijn werk komen beide religieuze invloeden samen. Het toont zijn eigen interpretatie van Bijbelverhalen.
 


De tentoonstelling is van 24 november 2016 tot en met 27 februari 2017 te zien.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: