BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Margriet en echtgenoot Pieter maken trip naar New York

Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven verblijven van 17 tot en met 19 november in New York. Ze gaan naar het Peter Stuyvesantbal, bezoeken een repetitie van het barokorkest van het Koninklijk Conservatorium en wonen een dansvoorstelling bij.

Het Peter Stuyvesantbal vindt dit jaar voor de 35e keer plaats. Margriet en Pieter zijn beschermvrouwe en beschermheer van de Netherland-America Foundation en ere-gasten van de avond. De stichting streeft naar het bevorderen van de Nederlands-Amerikaanse vriendschappen door uitwisselingen op cultureel, wetenschappelijk en educatief gebied.

Het barokorkest en koor van het Koninklijk Conservatorium Den Haag repeteert een dag eerder, op donderdag 17 november, met The Juilliard School in New York. Van beide conservatoria voeren 63 talenten samen het meesterstuk Hohe Messe van Bach uit. De prinses en haar echtgenoot zullen hierbij aanwezig zijn.

Op de slotdag, zaterdag 19 november, woont het paar een balletvoorstelling bij van het Nederlands Dans Theater in New York City Center.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: