BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Viktória opent expositie 'Hollandse meesters uit Boedapest'

Prinses Viktória de Bourbon de Parme, de echtgenote van prins Jaime, opent op vrijdag 11 november in Haarlem de tentoonstelling 'Hollandse meesters uit Boedapest' van het Frans Hals Museum. Viktória is gevraagd vanwege haar Hongaarse afkomst.

Viktória krijgt eerst een voorbezichtiging van de expositie, in gezelschap van onder anderen de Hongaarse ambassadeur in Nederland András Kocsis, en daarna is de openingshandeling in de Nieuwe Kerk in Haarlem.

Het Frans Hals Museum profiteert van de ingrijpende verbouwing van het Hongaarse Szépmüvészeti Múzeum. Dat kan daardoor ruim tachtig werken van Hollandse schilders uitlenen. Zo komen er twee prachtige portretten van de hand van Frans Hals uit Boedapest en zijn er op de tentoonstelling genrestukken te zien van Jan Steen, Dirck Hals, Jan Miense Molenaer en Richard Brakenburgh.

Het is de eerste keer dat prinses Viktória, die met haar man en twee dochtertjes in Rome woont, een dergelijke openbare handeling verricht buiten haar activiteiten voor Save the Children.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: