BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Renovatie Buckingham Palace kost 430 miljoen

Urgente reparaties in Buckingham Palace gaan de komende jaren zeker 430 miljoen euro kosten. Dat is twee keer zo veel als de kosten van het onderhoud aanvankelijk waren geraamd. De Britse nieuwszender SkyNews berichtte vrijdag dat is besloten het uit 1703 stammende paleis zo op te knappen dat het 'toekomstbestendig' wordt.

Om alle klussen die nodig zijn uit te laten voeren krijgt koningin Elizabeth II van de regering tijdelijk meer geld voor haar huishouding. Volgens een mededeling van het paleis is aan veel essentiële zaken zoals pijpleidingen, elektrische bedrading, kabels en boilers al in geen zestig jaar meer iets gedaan. Alles moet vernieuwd en de hele renovatie is naar verwachting pas over tien jaar klaar.

In november vorig jaar werd de zaal voor staatsdiners een half jaar gesloten, omdat gevreesd werd dat het plafond naar beneden zou storten als gevolg van achterstallig onderhoud.

De Britse koning George III kocht in 1761 het landhuis dat Buckingham Palace zou worden. Het werd pas bij de troonsbestijging van Victoria in 1837 de residentie van de Britse monarch in Londen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook