BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Staatsbezoek Australië - dag 2

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hadden dinsdag op de tweede dag van hun staatsbezoek aan Australië slechts een kort programma.

Op de laatste ochtend in Perth besteedde het koningspaar aandacht aan de toekomstige ontwikkelingen bij Shell, dat voor de kust van West-Australië bezig is met de exploratie van LNG.

Het bezoek aan Perth werd afgesloten op de Ascot renbaan waar werd gekeken naar de wedstrijd om de Melbourne Cup. Direct daarna werd het koningspaar naar het vliegveld gereden voor de vier uur durende vlucht naar de hoofdstad Canberra aan de oostkust van Australië.

Bron: ANP

Van Shell ging het gezelschap vervolgens naar de John Curtin universiteit, waar tekst en uitleg volgden over de Nederlands-Australische samenwerking op het gebied van astronomie. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima kregen de plannen te zien voor de bouw van de grootste telescoop ter wereld, waaraan ook Nederland deelneemt.