BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Verrassingsbezoek Máxima aan zorgcentrum

Koningin Máxima heeft dinsdagochtend een verrassingsbezoek gebracht aan revalidatiecentrum Roessingh in Enschede. Bij het zorgcentrum kunnen mensen revalideren. Er wordt ook onderzoek gedaan naar nieuwe technologieën op dat gebied.

Máxima sprak met bestuurders en artsen over revalidatietechnologie. Het maatschappelijk belang en het onderzoeksgebied kwamen onder meer aan bod. Ook werd gesproken over commerciële toepassingen en samenwerking met universiteiten en het bedrijfsleven. De koningin kreeg daarna een demonstratie van een robothandschoen. Deze helpt mensen met een verminderde handfunctie met het uitvoeren van alledaagse taken.

Tijdens het bezoek ontmoette Máxima verder onderzoekers, therapeuten en cliënten. Ze kreeg te horen wat de nieuwe technologieën betekenen voor hun. Tot slot keek de koningin naar een balansspel dat wordt gebruikt om de zit- en stabalans te oefenen en naar een jongen die een speciale revalidatiegame speelde.

Vliegveld

Na haar verrassingsbezoek aan een revalidatiecentrum in Enschede, is koningin Máxima dinsdagmiddag doorgereisd naar Hangar 11 op Vliegveld Twente. Daar nam ze een kijkje bij het initiatief Digitale werkplaats.

Met het tweedaagse initiatief van Google Nederland, Qredits Microfinanciering Nederland en Nederlandse gemeenten proberen de organisatoren ondernemers te stimuleren hun digitale vaardigheden te ontwikkelen. Door toenemende digitalisering is kennis hierover onmisbaar voor ondernemers.

Máxima woonde het plenaire programma en één van de workshops bij. Ook ging ze in gesprek met een aantal ondernemers.

De koningin bezocht de Digitale Werkplaats als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering. Dit comité richt zich onder meer op het vergroten van toegang tot financiering voor startende en bestaande ondernemers in combinatie met coaching.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: