BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Verschillen koningshuizen Nederland en België

Volgende week zijn koning Filip en koningin Mathilde van België drie dagen in Nederland voor een staatsbezoek. Wij vroegen enkele Vlaamse vrienden om verschillen tussen de beide koningshuizen te bekijken. En dat leverde interessante vergelijkingen op.

De Belgen noemen Máxima een 'siereend' vergeleken bij Mathilde de 'zwaan'. Ook lijkt het hen een stuk makkelijker om koning van het koningsgezinde Nederland te zijn dan van het kritische België. Zaterdag het gehele gesprek in Blauw Bloed óf bekijk het nu vast op onze website, hieronder. 

Koningshuisdeskundige Wim Dehandschutter in gesprek met visagist Jody Van Geert, telecom-manager Jan Demulder en galeriehouder Patrick Declerck.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: