BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Carl Philip en Sofia hebben grootse plannen voor 2017

De Zweedse prins Carl Philip blijft zich met zijn vrouw Sofia inzetten voor een vriendelijker internet. "Pesten doet online net zoveel pijn als offline", zegt de prins in een video die is opgenomen voor de stichting van het prinselijk paar.

Sofia vertelt in de video dat ook zij en Carl Philip slachtoffers zijn van cyberpesten. "Het is een makkelijke manier van pesten", vindt de prinses, wier 'kleurrijke' verleden als fotomodel en deelneemster aan de Zweedse versie van het programma Paradise Hotel breed werd uitgemeten in aanloop naar haar huwelijk met Carl Philip. "Nare woorden doen pijn, ongeacht wie je bent."

"We hebben er allebei mee te maken gehad", vervolgt Sofia. "En we leven mee met de kinderen die er slachtoffer van worden." De aanpak van cyberpesten is een van de speerpunten van de 'Prins Carl Philips & Prinsessan Sofias Stiftelse', de stichting van het paar. "We willen een verschil maken", zegt Carl Philip.

Voor 2017 hebben de prins en prinses grootse plannen. Zo willen ze podcasts en video’s voor een eigen YouTube-kanaal gaan opnemen. Ook blijven Carl Philip en Sofia met diverse organisaties en politici in gesprek over de aanpak van cyberpesten.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: