BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

De mooiste outfit van Máxima van 2016

Op de laatste dag van dit jaar benoemt Blauw Bloed één outfit van koningin Máxima tot de mooiste van 2016. De Blauw Bloed-redactie heeft de meer dan veertig nieuwe looks van het afgelopen jaar bekeken en er acht geselecteerd. Nu is onze vraag aan de kijkers en volgers: wat vind jij de absolute nummer 1?

Het is helaas niet meer mogelijk om te stemmen op deze poll.

Australië

Op de tweede dag van het staatsbezoek aan Nieuw-Zeeland bezoeken de koning en koningin Christchurch. Koningin Máxima draagt een okergele mantel met een bijpassende roze japon. De kleur van de jurk matcht met de handschoenen, pill-box (kleine hoed) en handtas van Máxima.

Argentinië

Twee keer dit jaar draagt Máxima de groenkleurige japon met panterprint: eerst tijdens een bezoek aan Argentinië in oktober en later nog tijdens het staatsbezoek aan Nieuw-Zeeland in november. De jurk is van modehuis Givenchy.

Streekbezoek Almelo en Twente

In oktober brengt het koningspaar een streekbezoek aan Almelo en Twente. De koningin draagt een groene japon met ceintuur en ‘fluffy’ mantel van Natan.

Staatsbezoek Frankrijk

Als je mode-stad Parijs bezoekt, dan pak je uit. Koningin Máxima kiest bij de aankomst voor een nude-kleurige outfit van de Deens-Nederlandse ontwerper Claes Iversen, gecombineerd met een grote hoed.

Staatsbezoek België

Tijdens het staatsbezoek van België aan Nederland draagt de koningin twee modetrends in één outfit: ruit en fluweel. Koningin Máxima kiest voor een geruite rok met fluwelen top van Natan in de kleur bordeaxrood.

Cruiseschip Koningsdam

In mei doopt Máxima cruiseschip MS Koningsdam in een zwarte japon met boothals en een grote hoed. Tijdens het staatsbezoek aan Zeeland heeft ze deze outfit nog eens gedragen.

Contraprestatie Parijs

Om president Hollande te bedanken voor het staatsbezoek aan Frankrijk biedt het koningspaar een contraprestatie aan. De koningin straalt is een opvallende japon van Tom Ford met met fuchsia roze en witte vormen erop.

Holland Festival

Bij de 69e editie van het Holland Festival in de Amsterdamse Schouwburg kiest koningin Máxima voor een japon met een a-lijn van modehuis Natan. De jurk heeft oranje en rode tinten en een bloemendessin.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: