BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Willem-Alexander bij filmpremière Double Play

Koning woont vrijdagavond 27 januari in het Oude Luxor Theater tijdens International Film Festival Rotterdam de wereldpremière bij van Double Play. Het is de verfilming van de roman 'Dubbelspel' van de Curaçaose schrijver Frank Martinus Arion.

In Double Play ontvouwt zich aan de hand van een ogenschijnlijk onschuldig dominospel een schets van de Antilliaanse maatschappij ten tijde van de transitie van Nederlandse koloniale overheersing naar autonoom zelfbestuur. De verfilming voegt aan het originele verhaal een hedendaags perspectief toe door de hoofdpersoon te laten terugblikken in de tijd.

Koning Willem-Alexander spreekt na afloop van de film met de cast, producers en vertegenwoordigers van de Curaçaose gemeenschap in Rotterdam.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: