BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Willem-Alexander opent vernieuwde Thialf

Koning Willem-Alexander opent op vrijdag 27 januari in Heerenveen het vernieuwde Thialf. De koning zal de officiële opening verrichten door het geven van een startschot voor een shorttrackrace en een langebaanwedstrijd.

Voorafgaand aan de opening wordt een show opgevoerd waarbij de geschiedenis van Thialf centraal staat. Aansluitend krijgt koning Willem-Alexander een rondleiding waarbij onder meer de atletenruimte en de technische ruimtes worden bezocht. Het bezoek wordt afgesloten met een ontmoeting met sporters, medewerkers en genodigden.

Thialf werd in 1967 officieel geopend door Willem-Alexanders tante prinses Christina. Dat deed ze destijds door op een fluitje te blazen.

Sinds die opening is het stadion meerdere keren verbouwd. Zo kreeg de ijsbaan in 1986 een overkapping. Met de meest recente verbouwing wil Thialf zich richten op een klimaat waarin topsporters optimaal kunnen presteren.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: