BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima woensdag naar Berlijn

Koningin Máxima is woensdag in Berlijn voor gesprekken met de Duitse ministers Wolfgang Schäuble van Financiën en Gerd Müller van Economische Samenwerking en Ontwikkeling. Dat doet ze in haar functie van speciale pleitbezorger van de VN op het gebied van 'inclusieve financiering'. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdag bekendgemaakt.

Máxima brengt het bezoek op uitnodiging van Schäuble. Duitsland heeft sinds 1 december het G20-voorzitterschap overgenomen van China. Koningin Máxima is erevoorzitter van het mondiale samenwerkingsverband voor inclusieve financiering 'Global Partnership for Financial Inclusion' (GPFI) van de G20.

Behalve gesprekken met Schäuble en Müller heeft Máxima ook een rondetafelgesprek over inclusieve financiering in relatie tot de G20 agenda met deskundigen van beide ministeries en de Deutsche Bundesbank, de centrale bank van Duitsland.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: